יום שני, 13 ביוני 2016

רעיונות לגבי הספר "הממלכה של קנסקי"- חופית מזרחי
התמה המרכזית או המוטיב שחוזר לדעתי הוא שלכל אדם יש כוחות רבים. לעיתים האדם אינו מודע כלל לכוחותיו. בעת הצורך הכוחות מתגלים ומסייעים לאדם להתמודד ולשרוד.
יכולת ההישרדות תלויה הרבה ברצון של האדם לחיות ולהיאבק לשם כך.
אדם שורד הוא זה שמפתח יכולת הסתגלות למצבים משתנים.
עיצוב הדמויות-
האם- האם מקבלת את הרעיון של האב לצאת להפלגה בתחילה בתדהמה ואחר כך מסתגלת ופועלת. עמ' 22- תיאור האם  האמיצה והנחושה שמתמידה בכל דבר עד שהיא מצליחה-והיא מושא להערתם של האם והילד. העובדה שהיא מתמנית להיות הסקיפר היא גם סמלית ומראה עד כמה האם שולטת במצב ומסתגלת לתנאים החדשים. בסוף הספר כשפוגש מייקל את הוריו מסתבר לו שוב כי האם היא זו שפעלה ללא לאות ולא וויתרה גם לאחר שהאב התייאש מלמצוא אותו בחיים. היא פועלת ונחושה לאורך כל הדרך.
האם קובעת תוכנית לימודים לילד. היא מתווה סדר יום ותוכנית מוגדרת=גם בשינוי צריכה להיות לילד יציבות.
האב-  הספר פותח בנסיבות שהובילו להפלגה-האב מפוטר מעבודתו. יש שתי אפשרויות לתגובה, לעיתים קרובות הבחירה היא באפשרות הראשונה-לשקוע בדיכאון, להפוך לאדם מריר ולהפוך את כל הבית למקום שלא נעים וקשה לחיות בו. האב בוחר לדבוק בחיים, למצוא פתרון, למצוא את הטוב במציאות הקשה שנכפתה עליו והוא בוחר ל"חשב מסלול מחדש" ולצאת להפלגה שמן הסתם הייתה חלום חייו. יש כאן בחירה מודעת, רצון לחיות ולהפיק את המרב מהמציאות שנוצרה.
מייקל- מרגע הנפילה הילד מתכוון להישאר בחיים. כשהוא מגיע לאי וסוקר את סביבותיו הוא משוחח עם הכלבה ואומר לה-"כל מה שאנחנו צריכים לעשות זה להיות בתצפית ולחכות להם ולהשיאר בחיים"- ברור לו שההורים יגיעו ובינתיים צריך לשרוד. המחשבה היא קדימה, לא שוקעים בדיכאון, פועלים. כך חונך וכך הוא עושה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה